Større end da Skagen vandt over Brøndby….

oktober 3, 2022

Pokalfinaler 2022


Sydens Feriehuse (SOB Ligaen)


Terminalen (Oldboys Ligaen)

Oldboys/SuperOldBoys
Sydens Feriehuse (SOB Ligaen) – Terminalen (Oldboys Ligaen)
3-2  (1-2)  

19 Tilskuere

WOW!
Først er vi nødt til at præsentere de to hold: Sydens Feriehuse: 6. sæson i Firmafodbolden. Fra 2018-2022 fire sæsoner i SuperOldBoys (i 2021 spillede de i Superveteran) og 8 sejre, heraf to af dem uden kamp og 36 nederlag. De har sammenlagt lavet 95 mål i de fire år  og lukket 191 mål ind. Deres modstander Terminalen har været med i tre sæsoner med 33 sejre og 4 nederlag, og i år gået gennem turneringen med maximum point for 14 kampe, med en målscore på 145-53 for de tre sæsoner.

Sydens Feriehuse var meget undertippede i semifinalen mod de mange dobbelte mestre og pokalvindere fra Sunclass Airlines, som de besejrede 3-2,  og i finalen mødte de så de nykårede mestre fra Terminalen, som vandt pokalfinalen sidste år og var tårnhøjre favoritter.
Fra start var det tydeligt, at Sydens Feriehuse havde lagt en stil, hvor de skulle presse højt og dø med støvlerne på: Et enormt løbepensum fra hele holdet, burde have udløst et besøg fra AAD (Anti Doping Danmark). Og da Terminalen begik straffespark efter et kvarters spil, og Sydens Feriehuse sikkert omsatte det til en føring, så vågnede Terminalen op. Få minutter efter bankede den tidligere divisionsspiller Morten Seifert, bolden ind i kassen og dermed stod det lige. Det gjorde det frem til første halvlegs sidste minut, hvor det var Sydens Feriehuse’s tur til at begå straffespark.
Det omsatte Terminalen og gik til pause med 2-1 og dét, der på papiret lignede en start på en sikker sejr, da de to tidligere møder mellem holdene er endt med 7-3 og 6-1 til Terminalen – den seneste kamp var før ferien, hvor det blev 6-1.

Anden halvleg blev en ligelig affære, dog med Terminalen som det toneangivende hold, som spillede bolden rundt, og kom til flere chancer, som dog ikke blev omsat til mål. I stedet udlignede Sydens Feriehuse efter 36 minutter til 2-2, efter en kontra. Og få minutter efter, på et frispark nede ved eget målfelt, sendte Sydens Feriehuse en høj lang bold op i Terminalens felt, hvor keeperen må have fået solen i øjnene, da han gik helt fejl af bolden, som fortsatte over ham, og hoppede ind i målet til 3-2. Virkelig en taktisk genistreg af Sydens Feriehuse, at vælge bane fra begyndelsen.
De sidste 12 mintter blev et sandt stormløb mod Sydens Feriehuse’s mål, og gang på gang ofrede alle sig…enten ved at kaste sig ned og blokere i bedste ishocley stil eller løbe lungerne ud af sig selv, og skærme af for Terminalen. Og det var ikke fordi det ikke blev til chancer for Terminalen, for de havde flere store tilbud, men desværre var det bare en af de dage, hvor bolden ikke ville ind, og dermed kunne Sydens Feriehuse lade en vild jubel bryde løsJOE Football Club (Ligaen)


De 5 Stjerner (7A1)

Herresenior
JOE Football Club (Ligaen) – De 5 Stjerner (7A1)
3-0 (0-0)  

35 Tilskuere

To debutanter i herreseniorfinalen. JOE Football Club, som netop er blevet nr. 2 i Ligaen, for fjerde år i træk! og De 5 Stjerner, som blev nr. 2 i Ligaen i 2018, året før JOE Football Club. JOE Football Club har været med i den bedste række siden 2017 og De 5 Stjerner har gjort comeback i år, efter at Coronaen “nedlagde” dem.
De to hold mødtes tilbage i 2018 (to sejre til De 5 Stjerner) og i 2019 (to sejre ti lJOE Football Club), så der var lagt op til et meget spændende opgør.

Vi har sagt det de sidste par finaler, og igen må vi sige det: Det var virkelig en fantastisk finale, med masser af muligheder. En finale med masser af power, råstyrke og et hav af chancer, som ingen af holdene dog kunne omsætte i første halvleg, selvom den ene chance afløste den anden, men hvor begge keppere viste sig godt frem. Begge hold gik til den og til tider ligetil stregen, men stadig inden for det kampens dommer tillod og til begge holds tilfredshed.
Vi skulle hen til anden halvlegs syvende minut, før kampens første scoring faldt, og det var JOE Football Club som fik bolden i nettet, efter de havde brændt flere store chancer (læs: flere redninger af De 5 Stjerners keeper). Herfter fortsatte spillet frem og tilbage, og lige så tæt De 5 Stjerner var på udligningen, lige så tæt var JOE Football Club på at øge føringen.
Først i kampen 54. minut kom næste mål, og det var JOE Football som igen scorede og dermed måtte De 5 Stjerner satse endnu mere fremadrettet, hvilket altid giver flere chancer til modstanderen, og det udnyttede JOE Football Club et par minutter efter, da de gjorde det til 3-0 og dermed reelt afgjorde kampen, med under fire minutter tilbage.
Dermed kom ét af holdene endelig til tops og mon ikke de vil være at finde med helt fremme igen i 2023.