Mestre og pokalvindere 2020

oktober 6, 2020

Pokalvindere 2020


Sønderbro Sikret (7A1)

Københavnerteamet (Div 1A)

Herresenior Københavnerteamet (Div 1A) – Sønderbro Sikret (7A1)
6-7 Ordinær: 2-2 (1-1) Forl.: 0-0 Straffespark: 4-5

62 Tilskuere (ny rekord)

I et brag af en finale, mellem to hold som virkelig ville spille fodbold, skulle der desværre findes en vinder og en taber – Desværre fordi at begge hold spillede noget af det bedste vi har set i mange år, ingen bus der skulle parkeres, ingen trækning af tid, men to hold der ville vinde.
Sønderbro Sikret kom foran efter 14 min da de tæt under mål på et hovedstød, fik dirigeret bolden over målmanden. Herefter blev det til et mindre bombardement af Sønderbro’s mål, men deres målmand reddede alt, hvad der kom. Det fortsatte frem mod pausen, og der skulle et kontraangreb til, før Københavnerteamet fik udlignet. Sønderbro’s spillere protesterede kort før pausen mod et (i deres øjne) manglende frispark, og imens løb de unge knægte fra Københavnerteamet ned og udlignede, og fem minutter inde i anden halvleg blev det til 2-1 til de unge fra Københavnerteamet, da de via en forsvarsspiller scorede igen. Dog havde deres træner glemt at fortælle dem, at man aldrig må juble for meget efter en scoring, men være klar når bolden gives op igen, og de garvede spillere fra Sønderbro gik direkte ned og scorede til 2-2, som efter en fantastisk oplevelse set udefra, også blev resultatet, og dermed forlænget spilletid. Hér var der ingen af holdene som gravede sig ned, de fortsatte istedet for, hvor de slap også da begge hold med et halvt minuts mellemrum blev reduceret med en advarsel til hvert hold et par minutter før slutfløjtet.
Det blev ved 2-2 og fodboldens vel nok mest drøftede regel, nemlig afgørelse på straffespark var en kendsgerning, ligesom i 2019.

Straffespark er for nogle den ultimative prøvelse af nerver og koldblodighed og for andre noget de helst vil undgå. Som tilskuer er det altid nervepirrende at være vidne til, da det er uforudsigeligt, og dette var ingen undtagelse… Begge hold scorer på deres første spark, hvorefter Københavnerteamet brænder deres andet forsøg, mens Sønderbro scorer – 1-2 til Sønderbro. Københavnerteamet scorer på deres tredie spark – 2-2, hvorefter Københavnerteamets målmand napper Sønderbro’s tredie spark, stadig 2-2..troede alle… For dommerassistenten på mållinien havde set, at målmanden havde forladt mållinien før der var sparket, og dermed skulle sparket tages om. Igen klarer målmanden…og igen havde han ifølge dommerassistenten forladt mållinien før sparket, hvilket han fik en advarsel for, og et nyt forsøg til Sønderbro, som de scorede på. Begge hold scorede herfra til sidste spark ved stillingen 4-4 og Sønderbro som så kunne afgøre finalen, hvilket de gjorde ved at score til 4-5 og samlet 6-7, og dermed kunne kalde sig pokalmestre 2020.


Novo Nordisk (Oldboys Ligaen)

Sunclass Airlines (SOB Ligaen)

Oldboys/SOB Sunclass Airlines (SOB) – Novo Nordisk (OB)
1-4 (0-0)

14 Tilskuere

To hold som gennem tiderne begge har skiftet navn – Sunclass hed Thomas Cook frem til sidste års finale, før det hed de MyTravel Airways og Premair, mens Novo Nordisk var de to tidligere hold Novo Biopharm (tidl. 111) og Novo Nordisk, som i år har lavet et fælles hold. Samlet har de to hold mødt hinanden 23 gange inden finalen, med 7 sejre til Sunclass og 11 til Novo. Begge hold havde også en del finale erfaring med til finalen, da det var Sunclass’ 9. finale og Novo’s 4.

At det var to hold der kendte hinanden godt bar finalen også præg af – ingen tog de store chancer, men valgte det sikre og selvom Sunclass kom til nogle store chancer i første halvleg, så tog Novo’s keeper Jakob Cloetta, som gjorde comeback, sig af alt hvad der kom. Anden halvleg var kun et par minutter gammel da det endelig lykkedes Sunclass at bryde igennem muren i målet, og ligesom hos herreseniorne, så glemte man alt om at dække op, og så udlignede Novo i det næste angreb, da de gav bolden op – man skulle tro at de med så meget erfaring ikke lavede en så graverende fejl.
1-1 blev til 1-2 i det 33. minut, og Sunclass måtte derfor sætte alt ind, for at komme tilbgae, hvilket gave chancer til Novo i den anden ende, hvilket Novo i det 41. minut udnyttede til 1.3, for kort efter at gøre det til 1-4 og dermed hjemtage deres tredie titel, efter sejre i 2015 og 2017.

 

Mestre 2020

Herresenior: DC Kickers


Oldboys: Novo Nordisk

SOB: RKS (Rødovre Kommunes Sportsklub)

Superveteran: Brandvæsenet

Masters: Danske Bank