Referater

2013

Mandag 13. maj 18.00
Valby FSKBH – DAI 4-3

Det var Veteranerne der sluttede 2012 af, og det var så også dem der åbnede sæsonen 2013. Og selvom det umiddelbart så ud til at alt var som sidste kamp, så var der dog den væsentlige ændring, at der på UK pladserne var trådt to nye til, i stedet for Knud og Arvid, som næsten havde siddet ved roret sammen siden 1989. De to nye folk, Johnny Andreasen og Henrik Rømer Nielsen havde valgt at bygge holdet op om tre rigtig stærke hold fra SOB og Veteran rækken, suppleret med et par andre gode spillere. Og det skulle vise sig at være en god idé. Hurtigt kom FSKBH foran på en scoring af Michael K. Jensen Energi. Men DAI fik dog forholdsvis hurtigt svaret tilbage igen, og så var det op på hesten igen. Så kan det nok være at hesten kom i galop, og det blev til hele tre scoringer inden pausen. Først var det Dennis Heine fra SPURTSTURF der fik sendt bolden i mål, og kort tid efter ville Dennis Albrechtsen fra Laybourn Sport ikke stå tilbage for dette, og sendte også en bold ind i DAI målet. Nu bredte frustrationen sig hos DAI, og ikke lang tid efter begik de så også et straffespark, som Dennis Albrechtsen sikkert omsatte i mål. Dermed stod den på en klar føring på 4-1 ved pausen.

Så burde den pot være ude, men DAI er ikke kendt for at lægge sig ned. Så efterhånden åd de sig ind i kampen igen, og langsomt knækkede FSKBH midtbanen over. Der blev længere og længere afstand imellem forsvar og de to mand i front, og DAI fik pladsen midt på banen til at sætte pres på. Så indenfor kort tid blev resultatet ændret til spænding, efter DAI scorede to gange. Bolden dansede frem og tilbage fra den ene ende af banen til den anden, og der opstod løse chancer i begge ender. Men først skød DAI over mål fra mindre end en meters afstand, og derefter viste Johnny Børger fairplay og gjorde nøjagtigt det samme. Og det der ikke blev sparket over mål, det tog de to målmænd sig af. Men spænding det var der til det sidste, og det resulterede i at FSKBH heppekoret Lasse fra SPORTSTURF, som var mødt op for at støtte drengene, da han selv var skadet, han måtte gå kort før tid, da der var for meget spænding og måske tynd mave. Men slutresultatet blev en sejr på 4-3, efter holdene havde hver sin halvleg.

Onsdag 11. september 18.00
Valby DAI – FSKBH 2-2

Efter lutter sejre i efterårets kampe, var det spændende om Veteranerne kunne følge op på deres sejr fra foråret, og dermed holde fanen højt og ingen point tab. Men det skulle vise sig at være vanskeligt at få det ønske opfyldt. Ikke fordi det efter chancerne ikke skulle kunne lade sig gøre, men mere fordi det kneb ufatteligt at ramme DAI målet. Og fra starten af kneb det også ufatteligt med at ramme hinanden, på selv de mest simple afleveringer. Det så bestemt ikke godt ud for nogen af holdene i starten af kampen. Faktisk var det utroligt at man kunne lave så mange fejlafleveringer og løbe ind i egne medspillere, når de to hold trods alt spillede i henholdsvis grå og røde trøjer. De farver ligge da ikke i nærheden af at kunne forveksles. Men pudsige episoder gav det, og også nogle gevaldige målchancer til FSKBH, som dog brændte på det skammeligste. Men alligevel blev det så Per Sørensen (Søværnets IF), der fik bragt FSKBH foran på et godt gennemspillet angreb, og så var det vel bare det der skulle til? Nej, det løste ikke problemet – og DAI fik derimod udlignet.
Og i anden halvleg var det så også DAI der kom foran, og nu kunne lugte en sejr. Men sådan skulle det heldigvis ikke gå, idet Frank Caspersen (Søværnets IF) slap fri i højre side af banen, og fra en spids vinkel fik braget bolden ind imellem målmand og stolpen. Og dermed blev det til uafgjort, selvom sejren kunne være gået til begge sider. Jubilaren i FSKBH målet Torben Jensen (Sportsturf) stod i sin kamp nr. 25 dog godt i vejen for nogle af DAI afslutningerne. Og i det samlede regnskab blev det så også FSKBH der blev vinder, og fik overrakt en pokal af Arvid Christensen, idet de to tidligere UK for Veteranholdet Knud og Arvid havde skænket en vandrepokal, som disse to hold nu også kunne dyste om hvert år.

2012

Tirsdag 12. juni 18.00
Valby DAI – FSKBH 3-3

Resultatet tyder på en meget underholdende og lige kamp, men det var ingenlunde tilfældet. Fra start af var FSKBH de spilstyrende og kom ret hurtigt til chancer, da angrebene bølgede frem mod DAI målet. Samtidig var der visse misforståelser internt i DAI forsvaret, så da først Dennis (Laybourn Sport) fik scoret til 1-0, var der åbnet op. Søren fra samme firma fik scoret til 2-0, inden Hussein (gammel rutineret ræv) fik fulgt op på en løs tilbagelægning som blev erobret og sendt i mål. Dermed 3-0, og stadig masser af chancer til flere mål. Jo det tegnede lyst inden pausen.

Efter pausen var DAI indstillet på at der skulle satses, så de ”tunge drenge” fra forsvaret blev rykket frem, men det gav samtidig blottelser i deres eget forsvar. Desværre blev flere kæmpe store chancer brændt, samtidig med at DAI havde held til at presse FSKBH holdet længere ned på egen banehalvdel. Og da DAI efter et kvarter af anden halvleg fik scoret, var de overtændte efter flere mål. Og det blev dermed hektiske sidste 20 min., hvor FSKBH kæmpede en heroisk kamp for at få stoppet DAI, men også var under pres i samtlige minutter. Når man står udenfor feltet og kun kan sparke bolden op til en enkelt angriber, da bliver det svært at holde stand, og et par småfejl blev omsat til et par DAI mål, og dermed 3-3. Chancerne havde været der til en føring på 4-0 eller 5-0, inden DAI fik deres første mål, og efter deres første var der stadig chancer til flere mål, men DAI målmanden stod en rigtig god anden halvleg. Det gjorde Torben (Laybourn Sport) også i FSKBH målet, så de var begge med til at holde kampen åben til det sidste.

Mandag 24. september 17.30
Valby FSKBH – DAI 1-2

Årets sidste kamp, og en kamp der stod så lige som overhovedet muligt inden start, da forårets kamp var sluttet 3-3. Men på denne blæsende regnvåde efterårsdag i Valby, var der ikke meget der ville lykkes for de to hold, og det blev i begyndelsen lidt tilfældigt hvad der skete. Det var dog FSKBH der kom til de fleste muligheder for afslutninger, og det var også derfra der blev vist det mest fornuftige spil over kanterne, men så er det vist også det mest positive der kan siges om første halvleg. Ja det skulle da lige være at det stoppede med at regne. Men alligevel var det DAI der kom foran 1-0, og det var vist ikke helt fortjent.

Men det skulle forhåbentligt blive bedre i anden halvleg, for der var rigeligt at rette på i begge lejre. Det blev også lidt bedre, men alligevel var det DAI der fik klumret bolden i mål til 2-0, og så måtte der ske noget. Det gjorde der også, idet der blev lagt mere pres og spil frem mod DAI målet, og efter et frispark, kunne Søren Sørensen fra Laybourn Sport, sparke bolden direkte i mål på et frispark. Det gav lidt mere tryk på, men selvom det var tæt på nogle gange, ja så blev det til et nederlag på 1-2, og dermed vandt DAI i det samlede regnskab. Og det blev så heller ikke til en sejr til et af herreholdene i efterårets kampe.

2011

Mandag 30. maj 18.00
Kløvermarken FSKBH – DAI 2-3

En underlig kamp, for det var samme bane på Kløvermarken som Oldboys havde spillet en ringe kamp på ugen før, og det gentog sig så også for Veteranerne. Ikke fordi det skal være en undskyldning, men det der havde med fodboldspil at gøre var gemt godt væk, og det der var i højsædet var fight og lange spark. Og den kunst mestrede DAI bedre end FSKBH. Dog skal det siges at første halvleg var det dog så som så med chancer og afslutninger til DAI og derfor var det fuldt fortjent at først Bjarne fra BI og Hussein DSB bragte FSKBH foran med 2-0. Føringen kunne godt have været større, men ellers var det i orden. Anden halvleg var DAI som forvandlet efter et par omrokeringer på et par pladser, og samtidig havde de så fået vinden med sig. Det gav en masse spark fremad banen og lange løb efter bolden, og det gav så bonus. Nogle mål mere heldige end andre, men alligevel gav det dem 3 og dermed endnu et nederlag til FSKBH, der stadig ikke har vundet under det nye navn. Tankevækkende! Men trods alt er DAI hyggelige og rare at spille imod, så nederlaget var til at bære i 3. halvleg som altid er muntert sammen med DAI.

Mandag 12. september 17.30
Glostrup DAI – FSKBH 5-1

En kamp der blev spillet et helt andet sted end der nogensinde har været “normalt” for disse opgør, idet det blev Glostrup, og så oven i købet på kunstgræs, denne kamp skulle afvikles. Og det var som resultatet antyder en bane der bekom “værterne” fra DAI bedst. Også selvom det var FSKBH der kom først på tavlen. Poul Albrechtsen var manden der satte DAI i gang, idet hans mål fik DAI til at sætte endnu mere pres på for ikke at tabe ansigt. De havde nemlig et rimeligt stærkt hold på dagen, og da det først kom i omdrejninger, var det dem der forstod at spille bolden rundt og lægge pres på FSKBH over stort set hele banen.
Der skulle dog en misforståelse til i forsvaret, inden DAI fik et straffespark, da en DAI spiller troede at han kunne masse sig igennem Johnny Andreasen i FSKBH målet. Det opdagede han dog, da han lå ned at han ikke kunne, og dommeren fik efter en lang tænkepause samlet luft i begge lunger og fløjtede for straffe. Efter en længere afbrydelse, blev begge spillere samlet og sat sammen igen, og DAI tog straffesparket, som Johnny i målet også tog. Men hans parering havnede hos DAI spilleren igen, som så sparkede den i mål. Kort efter fik FSKBH så endnu en kold dukkert, da Dan Axelsen i forsvaret fik sat en god kontant tackling ind, men måtte se den omvekslet til frispark og gult kort. Og kort efter endnu et DAI mål.
Bagud med 1-2 ved pausen var der håb om bedre tider i anden halvleg, og da det også var med medvind så det måske ikke helt tosset ud. Men DAI kom aldrig under pres, tværtimod, for det var nu endnu mere DAI der overtog styringen. Og da de scorede til 3-1, ja da var kampen afgjort. Selvom DAI scorede til 4-1 og FSKBH indenfor 5 min. havde 2 skud på stolperne, var der ingen tvivl om hvem der var det bedste hold. Så for første gang nogensinde vandt DAI begge kampene i dette interne opgør.

2010

Mandag 13. september 18.00
Valby FKBU – DAI 5-2

Som cifrene antyder, var det en målrig ”gammelmandskamp”, men det var der ikke noget der tydede på efter første halvleg. FKBU kom egentligt bedst fra start og havde både spil og chancer til et mål eller to, men stik mod al fornuft, var det derimod DAI der kom foran 1-0. Så var det som om DAI troede lidt mere på det, og derfor kom der lidt mere modstand fra deres side. Men stadig virkede det som om der ville komme et mål til FKBU, og at det bare var et spørgsmål om tid. Stillingen ved pausen var dog ikke ændret, og så skulle der altså ske noget i anden halvleg. Det gjorde der så også efter nogle få minutter. Men desværre var det DAI der fik scoret endnu et mål, og dermed var FKBU nede med 0-2. Men så skulle der alligevel ikke ret meget til før FKBU vågnede op til dåd. Et mål kort efter til 1-2 fik sat skub i spillet og trykket blev lagt længere frem på banen. Indenfor ikke meget mere end 5 minutter, skiftede stillingen så fra 0-2 til 3-2, og så var der forståeligt nok problemer at spore hos DAI. Og inden kampen blev fløjtet af var der scoret yderligere et par gange, så slutresultatet blev en fuldt fortjent 5-2 sejr til FKBU. Det blev der også gasset en del om til spisningen efter kampen. Da der ikke blev spillet i foråret pga. aflysning en regnfuld dag (dem har der været en del af), så blev det indbyrdes opgør vundet af FKBU på denne ene kamp.

2009

Mandag 15. juni 18.00
Valby FKBU – DAI 1-0

Så lykkedes det endelig at få forårets første sejr mod DAI efter at have tabt de 3 andre opgør mod dem. Så naturligvis måtte det være de rutinerede der skulle tage sig af den sag. Og selv om det tyder på en smal sejr, så var FKBU tættere på en større sejr end DAI var på at udligne. Bjarne Pedersen fra Brandvæsenet scorede kampens enlige mål, men han levede fuldt op til ordet ”brænde” i et par andre situationer. Men sådan er det jo når man spiller sin første kamp på Veteran holdet. Kampen blev spillet næsten helt på de præmisser som FKBU lagde for dagen, og det var kun lige i starten af anden halvleg at DAI vågnede op og FKBU tog lidt for let på tingene. Men fuldt fortjent sejr til FKBU og en masse brændte chancer der kunne have gjort sejren større.

Mandag 14. september 18.00
Valby DAI – FKBU 1-3

Efter forårets 1-0 sejr over DAI, var der nu lagt op til det afgørende slag om den samlede sejr i de altid spændende Veteran opgør. Men det blev meget hurtigt klart, at der ikke blev så meget kamp om den samlede sejr. For godt nok kom der to sidste øjebliks afbud til FKBU, men helt galt var det gået for DAI, der stod med endnu flere problemer, idet de kun var 9 mand til kampstart. Det vil sige, at spiller nr. 10 sad på linjen og var ved at snøre støvler, da Poul Albrechtsen fra Brandvæsenet bragte FKBU foran med 1-0. Og så var den kamp jo næsten afgjort. Kamp var måske så meget sagt, for det var mere når FKBU havde nogle udfald i løbet af kampen, at DAI kom frem til noget, men det skal de i hvert fald alle fra DAI roses for. Deres indstilling fejlede ikke noget. Men det blev meget svært for DAI og endnu lettere for FKBU, da en af DAI spillerne i starten af anden halvleg måtte forlade banen med en skade, og FKBU i løbet af kort tid bragte sig foran med 3-0. Selv ikke en enkelt reducering kunne bringe andet end en smule uro i FKBU rækkerne, og de mange brændte chancer til FKBU gav heller ikke flere scoringer, så det sluttede med den sejr det så ud til fra kampstart. Det var kun et spørgsmål om, hvor mange gange man ville score og hvor mange gange Hussein kunne holde sig på den rigtige side af offside linjen. Men sejren var aldrig i fare.

2008

Torsdag 21. august 18.00
Valby FKBU – DAI 1-2

Torsdag d. 21. august var turen kommet til at veteranerne skulle i deres første og eneste kamp i 2008. DAI havde sendt afbud til forårets kamp, og dermed var der kun dette ene opgør på banen, da afbuddet var lige med et nederlag på 0-3. DAI havde åbenbart sparet en masse krudt op, for de lagde ud med et ordentligt pres hvor FKBU blev trykket helt tilbage på banen. Det var svært at få bolden presset over på modstanderens banehalvdel, så derfor var det også DAI der kunne bringe sig foran. Det lykkedes derefter langsomt at komme længere frem på banen og få lidt styr på bolden, så DAI fik noget af et chok da et forholdsvis let indlæg stille og roligt kunne heades i mål ad Hussein Al Mashadani. Mere rystede var de dog ikke end at de inden pausen fik bragt sig foran med 2-1 og også havde en kæmpe chance til at score yderligere. Anden halvleg var stik modsat af første, for der var det FKBU som fik skubbet spillet over på DAI siden og det resulterede i mange chancer der dog ikke blev omsat i mål. En halvleg til hvert hold, men en sejr på 2-1 til DAI. Dog blev det til en samlet FKBU sejr over de to opgør.

2007

Mandag 4. Juni 18.00
Valby FKBU – DAI 2-1

Mandag d. 4. juni var det veteranerne fra DAI og FKBU der skulle dyste om retten til at være ”ovenpå” inden retur opgøret til efteråret skal kåre den endelige vinder i denne kategori.

Kampen begyndte lidt forsigtigt, men det var FKBU der hurtigt fik sat sig på spil og chancer. Derfor var det ikke ufortjent at man indenfor det første kvarter havde bragt sig foran med 2-0 og havde fået rystet modstanderen der pludselig virkede noget rådvild. Hele første halvleg var stort set styret af FKBU og der var bestemt chancer til flere mål. DAI måtte tage til takke med få spredte kontra angreb der ikke udmøntede sig i andet end forsøg på at bringe lidt balance i regnskabet.

Anden halvleg kom DAI mere med i spillet og da FKBU på et tidspunkt begyndte at lave små fejl i afleveringerne kom DAI til chancer. Det resulterede også i at DAI et lille kvarter før tid fik scoret på netop en fejlaflevering fra FKBU og så blev de pludselige så tændte som man kender dem fra før i tiden. Chancer blev det til i begge ender men ikke yderligere scoringer, så slut resultatet 2-1 til FKBU kan der ikke indvendes noget imod. FKBU kan nu se frem til efterårets kamp med det bedste udgangspunkt.

Tirsdag 21. august 18.00
Valby DAI – FKBU 2-0

Efter forårets 2-1 sejr over DAI var der store forventninger til at FKBU skulle løbe med sejren i det samlede regnskab, men da der desværre var to mand der ikke dukkede op til kampen, blev det måske en af faktorerne til at det ikke lykkedes. En anden væsentlig årsag var så den, at DAI stort set næsten sad på det meste af kampen. En god start fra FKBU der udmøntede sig i tre skud på mål og tre (heldige?) redninger af DAI målmanden havde måske gjort at FKBU havde fået lidt mere ro på spillet. Men det blev derimod DAI der bragte sig foran med både 1-0 og 2-0 i første halvleg, og så skulle der sadles lidt om i pausen. Det gav lidt mere til FKBU, men slet ikke nok til bare et enkelt mål. Derfor må det konstateres at det var fortjent at DAI vandt kampen og det samlede opgør.

2006

Mandag 8. Maj 18.00
Valby FKBU – DAI 1-0

Unionskampen for veteraner mellem FKBU – DAI, mandag d. 8. maj i Valby, blev vundet af FKBU med 1-0. Kampen viste FKBU som den toneangivende og den med de fleste målchancer, hvis man skulle bedømme på skudstatistikken. Da stillingen mod slutningen af kampen stadig var 0-0, lå det dog hele tiden lidt i baghovedet, at en enkelt blottelse bagude var nok til at DAI kunne lukke kampen. Afgørelsen faldt dog ud til det rette hold, da der manglede omkring 10 min. af kampen, idet det endelig lykkedes FKBU at få bolden over stregen. Hussein fra DSB stod for målet og havde samtidig 25 kamps jubilæum. Glen fra Brandvæsenet og HC fra IKF/FIOV rundede i samme kamp 50 kampe på Unionsholdet. Stort tillykke.

Mandag 19. Juni 18.00
Valby KFIU – FKBU 1-1

Unionskampen for Veteraner mandag d. 19. juni stod imellem KFIU og FKBU. Det var en kamp imellem en flok gamle kendinge, der havde mange unionskampe i benene, så det var to hold der stod meget godt til hinanden. Chancer var der også til begge hold i første halvleg, men ind ville bolden ikke, så stillingskrigen var en nulløsning ved pausen. I anden halvleg skulle der en frisparkskombination til, før den første scoring kom. Et frispark blev løftet op over muren af HC og Poul A. kunne så flugte den i mål til 1-0 til FKBU. Sådan var stillingen indtil fem min. før tid. En flok frustrerede KFIU folk havde satset næsten hele butikken, for nu måtte det bære eller briste. Desværre bristede det for FKBU da bolden efter et hovedstød sejlede i en pæn bue ind i mål. Resultatet 1-1 kunne der nok ikke indvendes så meget imod i en fair spillet kamp.

2005

Onsdag 22. juni 18.00
Valby FKBU – KFIU 4-2

Veteran Unionskampen FKBU – KFIU blev vundet af FKBU med 4-2. På trods af et par sidste øjebliks afbud, der bl.a. medførte at Knud Grosse måtte på mål, selvom han havde bedyret at han havde spillet sidste unionskamp. Det lykkedes at mønstre 11 mand, så man selv uden at kunne sende friske kræfter
på banen, formåede at vinde en fortjent sejr. Flot kæmpet af de gamle drenge, der nu kan gå på velfortjent sommerferie.

Torsdag 8. september 18.00
Valby DAI – FKBU 4-1

Veteranernes sidste Unionskamp for i år var kampen mod DAI og dermed kampen om at blive samlet vinder. FKBU kunne nøjes med uafgjort, men med den gejst man lagde for dagen var der intet der tydede på at man ikke skulle kunne få en sejr. Desværre viste det sig at man efter en flot start, begyndte at lave småfejl på småfejl, og da man samtidig ikke magtede at aflevere til hinanden på mere end et par meters afstand kom DAI i gang. Det blev en kamp der blev afgjort på for mange boldtab fra FKBU’s side, og dermed kunne DAI køre en sejr på 4-1 hjem. Den smule spænding der kunne bringes ind kampen, var ved stillingen 2-1 til DAI, hvor FKBU brændte en stor chance, hvorefter DAI slog contra og scorede til 3-1. Så var det som om at det sidste håb forsvandt. Et af problemerne var selvfølgelig også nogle spillere med små skader der ikke kunne skiftes ud, da udskiftningsbænken var ret kort. Det kan gøres bedre fra FKBU’s side, men så kræver det også at alle giver sig fuldt ud, og også rammer hinanden med afleveringerne.