Referater

2020

Torsdag 1. oktober 17.30
Kløvermarken, Sundby BK
Sundby BK – FSKBH 2-5

En kamp der kom meget skidt fra start, set med FSKBH øjne. Allerede efter 2 min. scorede Sundby, og så kunne man frygte det værste. Men FSKBH kørte videre i samme optimistiske stil, som de var begyndt, og det gav bonus efter 9 min., hvor Vehbi med et arbejdsmål udlignede til 1-1. Og i det 12. min fik han med et langskudsdrøn der tog overliggeren, ned på stregen, og så indersiden af overliggeren og i mål til 2-1. Sådan fortsatte spillet med stort pres, og farlige contra chancer til Sundby. Men heldigvis stod forsvaret godt, og fik reddet når det brændte mest på. Pausestillingen var 2-1, og vi blev enige om, at tage den lidt med ro i anden halvleg. Det gik fint, og var meget lige, indtil det 40. min., hvor det lykkedes Sundby at udligne. Nu var om at holde hovedet koldt, og der blev skiftet lidt ud, for at enkelte spillere kunne få et hvil, inden vi skulle sætte et pres ind til slut, for at score det afgørende mål. Og hvilken afslutning. I det 57., 58. og 59. min, scorede Arsalan, Rene og Vebhi på langskud, og dermed blev slutresultatet 5-2. Flot klaret af et hold med 5 debutanter.

2018

Torsdag 20. september 18.30
Espelunden
FSKBH – Posten IF Kbh. 1-5

En modstander som FSKBH også spillede mod sidste år, og efter en meget tæt kamp tabte. Så spændende om det i år, med mange nye på holdet kunne give det ekstra løft som der manglede sidst i kampen sidste år. Og fra starten af så det ligesom sidste år lovende ud. Posten IF blev sat under pres, og der var mange flotte opspil med gode afslutninger. Og det blev efter kort tid også til en føring på 1-0, på et mål scoret af Emil Larsen (Kung Pow). Men det blev derefter kun lige ved og næsten. Posten IF fik udlignet til 1-1, som var stillingen ved pausen. Men i anden halvleg gik det kun en vej, og det var desværre ikke mod Postens mål. Alt for mange misforståelser og boldtab gjorde det svært at sætte noget fornuftigt i gang for FSKBH. Til gengæld lykkedes det bedre for et sammenspillet hold som Posten IF, som langsomt men sikkert fik overtaget og chancerne i kampen. Men i en kamp med 5 debutanter, og hvor man ikke spillede 7-mands men 8-mands, ja der kunne der ikke indvendes noget mod kampens resultat

2017

Tirsdag 6. juni 18.30
Espelunden
FSKBH – Posten IF Kbh. 4-7

Endelig efter to år og otte måneders venten, kom herresenior endelig i kamp. Det var en test kamp mod førerholdet fra den bedste række – Francis Pony ligaen – Posten IF Kbh.
Når man så står med et nyt hold og alle ni spillere dermed er debutanter, så kan man godt frygte det værste. Og det begyndte naturligvis også lidt famlende, hvor Posten meget naturligt tog styringen. Men efterhånden begyndte spilleren at finde ud af, hvem der spillede hvor, og der begyndte så småt at være noget mere plan over spillet. Og efter 19. min. scorede Ertunga Yildiz (Novo Biopharm) så til 1-0. Det var signalet til at der blev blæst endnu mere til angreb, og i det 22. min. scorede Tayfun Cevik (Novo Biopharm) så til 2-0, og jublen ville ingen ende tage, da Tim Bjelstrand (THK Aut. El-Installatør) i det 26. min. gjorde det til 3-0. Forsvaret havde også vist gode takter, og målmand Christoffer Pederstrup (King POW) havde også taget det der kom. Men så i det 27. min. blev der reduceret til 1-3, og så begyndte det at smuldre lidt i forsvaret. Da der så samtidig begyndte at komme flere fejlafleveringer, ja så kunne Posten  lidt heldigt på et uheldigt selvmål i halvlegens sidste sekund, gå til pausen kun bagud 2-3. Det blev i det 35. min. til 3-3, og så begyndte uroen for alvor at brede sig i den nye trup, der til tider brækkede midt over imellem forsvar og angreb. Da der samtidig var opstået småskader hos to spillere, så var det en anden halvleg uden mulighed for at skifte ud. Posten kom på 4-3, og så så det sort ud. Alligevel fik Ertunga Yildiz igen sat en bold i mål, og 4-4 var vel egentligt retfærdigt efter 49. min. Men så faldt korthuset, og i løbet af de sidste 10 min. blev der sat yderlige tre mål ind af Posten, så slutresultatet blev et nederlag til det udvalgte hold på 4-7. Der blev bestemt vist gode takter undervejs, og så længe der var kræfter til det. Men når man ikke kan skifte ud, så bliver man sat under pres, når man spiller mod et stærkt hold.

2014

Tirsdag 7. oktober 17.45
Valby IP
FSKBH – Vigerslev 4-2

Det var med noget blandede følelser, at Herresenior endelig langt om længe kom på banen til en 11 mands kamp igen. Det var tilbage i 2010 der sidst stod et 11 mands hold i Herresenior på banen, og den gang hed det FKBU. Så det var første kamp under FSKBH og dermed debut. Og debutanter var der skam også mange af. Aldrig før er det sket at der har været 12 debutanter ud af et hold på 13 spillere, men nu skulle det være, og så måtte det blive sådan. Det meget sene tidspunkt for kampen var valgt, da det kan være svært at samle Herresenior spillere til kamp midt i turneringen. Så måske ville det være lettere i oktober, selvom regnen stod ned lige op til kamp start.

Men det gik faktisk ganske godt, taget i betragtning at der var spillere med fra 5 forskellige hold i start opstillingen, som nu skulle prøves i en 11 mands kamp. Der blev lagt hårdt ud med højt pres, og mange afslutninger der dog ikke altid ramte målet. Men så nåede man på plads igen. Og efter 7-8 afslutninger på mål, lykkedes det efter ca. 17 min. at komme foran 1-0 ved Jean Michel Elmgren fra Codan. Det ændrede dog ikke på kampen, da det stadig var med mod på det offensive FSKBH fortsatte, og efter ca. 25 min. blev det 2-0 ved Michael Stilling fra EDC. Derfor var det lidt nedtur at Vigerslev BK i næstsidste minut af første halvleg fik lusket bolden ind ved stolpen til 1-2. Og endnu mere nedtur kom så allerede i første minut af anden halvleg, da et langskud fuldstændig snød Niclas Witten fra EDC i målet og dermed udligning til 2-2. Så fulgte en lang periode i det tiltagende mørke, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og med en del chancer til begge hold. Og så endelig mod slutningen af anden halvleg, kom Martin Jacobsen fra Worldwide Flight Services til en afslutning der gik i mål til 3-2. Og så brændte det ellers på foran FSKBH målet, indtil sidste minut af kampen, hvor et hjørnespark resulterede i en scoring af Nicky Hansen Worldwide Flight Services til slut resultatet 4-2 til FSKBH.

Det var en fantastisk indsats af et helt nyt Herresenior hold, som der forhåbentligt er fremtid i, da det gerne skulle være det første skridt i at Herresenior igen kommer i gang med at spille, og selvfølgelig 11 mands fodbold. Det var nemlig den første sejr til Herresenior i en 11 mands kamp i mere end 10 år. Flot drenge.

2013

Onsdag 29. maj 18.00
Valby IP
FSKBH – Vigerslev 6-4

Efter at have “holdt pause” siden sidste kamp i 2010, lykkedes det så endelig at få stablet en kamp på benene for Herresenior. Og det blev så “kun” en 7-mands kamp, idet denne kamp skulle være en optakt til det hold der om godt tre uger skal til Prag og spille ECSG. Så det blev med stor spænding at kampen blev fløjtet i gang, idet der ud af holdet ni spillere var hele fem debutanter. Og bortset fra holdets målmand, Michael Kofoed, så havde resten af spillerne under 20 kampe tilsammen.
Men det skulle hurtigt vise sig at det var et hold af spillere der fungerede godt sammen. Straks fra start blev der lagt et stort pres på Vigerslev, og inden der var spillet 10 min. stod den 2-0 til FSKBH ved Brian Viskær (Brandvæsenet) og Lars Mosberg (Xellia). Vigerslev var dog trods rimelig høj rangering under DBU Kbh., ikke de store eksperter indenfor 7-mands, hvilket deres fodboldekspert Jan Kalborg også fremhævede efter kampen. Men alligevel fik de dog reduceret til 1-2, og troede måske at de nu ville komme ind i kampen. Det gjorde de dog ikke, for Amir Aliti (Gerresheimer) scorede til både 3-1 og 4-1 inden pausen. Og den brugte Vigerslev nok bedst, for i starten af anden halvleg fik de et spilovertag, og chancerne begyndte at gå deres vej. Ufortjent var det så heller ikke, at de fik scoret til 3-4, og bragt lidt spænding ind i kampen. Men det blev så også kun lige ved og næsten, for så blev der strammet op, og Peter Jensen (Brandvæsenet) og Danni Nielsen (Brandvæsenet) scorede til 5-3 og 6-3. Og så gjorde det ikke så meget at Vigerslev mod slutningen fik scoret et mål, for FSKBH vandt kampen fuldt fortjent.
En flot indsats af dette helt nye hold, som virkelig gav løfter om en spændende fremtid, hvis der kan bygges videre på dette hold.

2010

Torsdag 24. juni 17.30
Valby IP, Opvisningsbanen
FKBU – DAI 0-4

Forårets sidste Unionskamp var igen en kamp mod DAI, og i Herresenior har FKBU ikke de bedste erfaringer mod netop den modstander. Det gik dog betydeligt bedre end man kunne frygte, idet DAI stod med et meget stærkt hold der var sammenspillet og skulle til Letland ugen efter. Holdet fra FKBU var bygget op sådan, at ud af de 14 spillere var de fleste spillere fra 2 hold, nemlig Helbyg (5 mand) og BKS Byg (6 mand). Det var ikke helt tosset. Fra starten af var der godt tempo på, og mange hurtige kombinationer, men det meste af spillet foregik omkring midten af banen, og det kom kun til ganske få afslutninger. Så første halvleg sluttede 0-0, med et knebent overtag til FKBU i målchancer. Men 15 min. inde i anden halvleg kom der en fejlkendelse, som desværre gav FKBU et knæk. En bold i feltet blev sparket væk, og 2 spilleres støvler rammer hinanden, men dommeren så det som et straffespark og dermed kom DAI foran. Det gav så en periode hvor FKBU lavede fejl på fejl, og fik smidt bolden væk og forærede DAI et par billige mål. Et nederlag på 0-4, og ikke det rette billede af en kamp som var meget lige med god nerve og godt tempo. På FKBU holdet var der 9 debutanter, men der burde være genvalg til alle, for indsatsen var lovende.

2009

Torsdag 11. juni 19.00
Valby IP
DAI – FKBU 8-1

Det var en mørk og stormfuld… Ja sådan kan et god gammel fortælling godt starte og sådan så det også ud fra starten af kampen i Herresenior. Det blæste denne aften og regnen stod også ned, så der var lagt i kakkelovnen til en aften hvor der skulle ydes det optimale, hvis de varme smil skulle holde hele vejen igennem.

Lad det være sagt med det samme, at da kampen sluttede kl. 20.35 var det stadig mørkt og blæsende, og nu regnede det ikke mere. Det øsede ned. Resultatet 8-1 til DAI gav heller ikke meget varme, men det var også hårde odds at spille mod et DAI hold som er godt sammenspillet og kender hinanden rigtig godt. Niveauet hos de udvalgte hos DAI er højt og de har træningssamlinger, så når nu FKBU står med et hold med 7 debutanter og resten ikke har spillet sammen mere end et par enkelte gange før i 11 mands regi, ja så er det svært. Men til gengæld blev der fightet godt og vist rigtig gode detaljer indimellem. Der var store chancer til begge sider der blev misbrugt, men der blev kæmpet til det sidste for at FKBU skulle have et mål. Det lykkedes så også kort før tid at få slettet nullet. Men det skinnede klart igennem at DAI fik en del dumme mål, hvor en fejlaflevering eller en mislykket offside gav nogle billige mål. Men det er hvad der sker når et hold ikke er sammenspillet. Men derfor kan man godt føle at der var noget i holdet der er værd at bygge videre på, for der var en hel del lyspunkter. Bare ikke på himlen hvor regnen fortsatte i det uendelige, men der var dog stadig smil på spillernes læber.

Tirsdag 22. september 18.30
Kløvermarken
FKBU – Heimdal 3-6

For første gang i mange år, lykkedes det herresenior at spille to kampe på en sæson. Modstanderen Heimdal var inviteret ud til lysaften på Kløvermarkens kunstgræsbane. Med flere debutanter på holdet, men også en del rutine, skulle FKBU forsøge at rejse sig lidt efter nogle magre år, men det blev en stakket frist. Efter 10. minutter var Heimdal foran 2-0 og ved pausen hele 4-0. At mange nye skal spilles ind, viste kampen tydeligt, da en helt ny midtbane hurtigt blev rendt over ende. Dog virkede FKBU’erne som forvandlede efter pausen og efter få minutter fik de reduceret på straffespark og var tilbage i kampen…dog kun kort. For et par minutter efter var den gal i den anden ende.
I sidste ende viste FKBU’erne god moral og på bl.a. endnu et straffespark, endte det hele med 3-6 til Heimdal, som viste sig som en god modstander for FKBU..

2008

Mandag 16. juni 18.00
Valby IP
FKBU – DAI 1-4

Ja endnu en kamp hvor der kom afbud på selve dagen og igen 5 stk. Men et par nye blev indkaldt og 12 mand stod omklædte og klar da der blev fløjtet i gang og endnu en dukkede op til allersidst i kampen. Når man stiller op imod DAI og har hele 10 debutanter ud af 13 spillere ligner det en umulig opgave, og det fik spillerne også at vide inden kampen. Ingen grund til sure miner og modløshed, men bare gøre så god en figur som muligt. Og fra starten af kunne man også godt se en forskel på de to hold da DAI lagde ud med et gevaldigt pres. Men langsomt kom FKBU ind i kampen og begyndte at vise mod, og det kombineret med en støtte og gejst til hinanden resulterede i en scoring til FKBU. Det gav endnu mere mod, men stadig chancer til DAI og desværre også en nødbremse og rødt kort til FKBU. Det gjorde naturligvis at kampen ændrede karakter når man er en mand mindre og DAI er et hold der løber meget. Anden halvleg skal der ikke skrives meget om, da kræfterne begyndte at slippe op og småskaderne blev værre, men derfor var der stadig nerve og fight i kampen. Lovende takter som der bestemt er værd at bygge videre på da der blev vist spil og tempo af høj klasse.

2007

Torsdag 24. Maj 18.00
Valby IP
DAI – FKBU 9-0

En kamp, hvor FKBU med fem afbud op til kampen, alligevel kunne mønstre et hold for første gang i flere år. Dog var de kommet i menneskehænder. Med en gennemsnitsalder på over 30 mod DAIs unge hold, fik FKBU en lektion i hurtig omstilling og kontrabold. Alligevel var humøret højt efter afklapsningen, og måske et håb om at herresenior ikke er helt fortid.